Каталог

Засоби індивідуального захисту

Засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) – це спорядження, що призначається для носіння користувачем та забезпечення його захисту від однієї або кількох видів небезпеки для життя чи здоров’я, таких як вплив шкідливих речовин, шуму, струму, тиску, при висотних роботах.

Вони необхідні, якщо Ваша робота пов'язана з будь-яким виробництвом, будівництвом, монтажем, ремонтом і т. д . Щоб виробничий процес проходив безпечно, потрібно захищати людину (працівника) цілком і комплексно. Тому всі захисні вироби повинні бути досить міцними, надійними і якісними, щоб захистити всі органи людського тіла. Засоби індивідуального захисту, представлені в нашому магазині в широкому асортименті і відповідають вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту.

У нас Ви можете підібрати необхідні засоби захисту для голови і обличчя, для захисту органів дихання, органів слуху, органів зору, для захисту рук та ніг, для захисту людини, яка займається висотними роботами, діелектрика, а також ми допоможемо Вам підібрати індивідуальну аптечку.

Ми допоможемо розібратися серед величезного вибору засобів індивідуального захисту. Для цього необхідно визначити призначення захисного спорядження, комплекс шкідливих і небезпечних чинників, що характерні для конкретного виду робіт, а також характеристики, яким вони повинні відповідати.

Виділяють наступні види ЗІЗ:

Засоби, необхідні для захисту голови і обличчя. На даний момент, існує багато різновидів захисних касок, щитків. Деякі моделі можуть бути модифіковані таким чином, щоб звичайну каску, можливо було поєднати з: захисною маскою, захисними окулярами, захисним щитком або з протишумовими навушниками. Також сюди відносяться маски зварювальника та шапки.

-  Засоби індивідуального захисту, які служать для захисту рук - це різні рукавички і рукавиці. Згідно з існуючими стандартами, рукавиці можна розділити на види, які захистять наші руки від різноманітних небезпечних чинників: руки потрібно захищати від порізів, уколів, мозолів (механічна дія) - для цього необхідні трикотажні, шкіряні рукавички; від впливу хімікатів; від високих та низьких температур. Лише правильний вибір рукавиць позбавить працівника від шкідливої дії.

- Засоби,які слугують для захисту органів дихання від впливу шкідливих речовин, що витають в повітрі в умовах виробництва. Наш асортимент включає: респіратори,  напівмаски і лицьові маски , протигази, фільтри та витратні матеріали. Застосування засобів індивідуального захисту органів дихання залишається одним з головних способів запобіганню отруєнь на робочих місцях шкідливими і токсичними речовинами та профілактикою професійних захворювань. Вся продукція максимально комфортна і зроблена з урахуванням фізико-психологічних особливостей людини, для запобігання стресам. Для правильного вибору спорядження клієнт повинен володіти наступною інформацією: фізичні та хімічні властивості забруднення повітря; концентрація забруднюючих речовин; природа небезпеки, її характер і ступінь; допустиму межу концентрації шкідливих речовин; період використання засобів захисту органів дихання.

- Засоби захисту органів зору.  Забезпечити захисними окулярами та масками необхідно фахівців, чия щоденна праця проходить в умовах підвищеної небезпеки для очей: на виробництві, на лінії друку, фарбування, під час роботи з хімічними або біологічними препаратами, в різного роду лабораторіях і дослідницьких інститутах.

- Засоби захисту органів слуху - це засоби захисту від шуму, в основному виробничого, представлені різними моделями протишумових навушників. Тривалий вплив шуму згубно впливає на людський організм. Обов'язково потрібно використовувати засоби захисту слуху, якщо працівник використовує електроінструмент та інші установки, знаходиться в робочому оточенні зі значним рівнем виробничого шуму, або перебуває на робочому місці з рівнем шуму понад 85 дБ.

- Засоби захисту від падіння - кігті, запобіжні пояси, лази універсальні, для використання при висотних роботах.

- Засоби захисту від впливу електричного струму - діелектричні рукавички, калоші, боти, килимки. 

- Аптечки - індивідуальні та автомобільні.

Всі ЗІЗ та спеціальне обладнання повинні служити тими факторами, які могли б забезпечити максимальне зниження ризику для працівників підприємства при його трудової діяльності.

Робота повинна бути безпечною.